Claras stora födelsedagskalas

Vi bestämde att göra något lite extra med Claras födelsedagskalas i år. Hon ville så gärna bjuda barnen på dagis så vi slog på stort och bjöd allihopa! Och det allra bästa beslutet var att hyra en lokal att ha kalaset i. 😉 Marcella, Antonias mamma, fixade så vi kunde få hyra gemensamhetslokalen i deras område, och det kostade ynka femtio kronor! Det kändes ändå ganska lugnt att bjuda in hela Fjärlien (+ Elin och Jakob), för jag kände mig ganska säker på att alla inte skulle kunna komma. 😉 Och de gjorde de inte heller, men det var faktiskt bara ett par som inte kunde. Så det blev 20 busungar inklusive våra egna två stora. Lyckat!

Det var så bra också för vi fick nyckeln till lokalen i början av veckan och kalaset var på lördagen så jag och Clara kunde gå dit då flera gånger för att dekorera och förbereda. Det stod dukat och klart två dagar i förväg. =)

1

2

3

Fiskedamm.

0

Sen drog det igång!

4

Ganska snart var det dags för korv med bröd, och morot- och gurkstavar.

5

Elias festade med sitt första korvbröd.

6

Sedan lektes det musikstopp och en ”härma dans-lek”. Jag hade (med Ellens hjälp) gjort en playlist för tillfället och den innehöll låtar från Disney och Astrid Lindgren, jinglar från omtyckta program och en del melodifestivallåtar som Clara gillar osv. Tror det gick hem. =)

9

10

Under kalaset lektes också Fruktsallad och Hela havet stormar med varierande framgång. =) Jag hade också förberett en ”äckel-lek” där de fick leta efter små föremål i plastlådor med maskar (vattniga spaghetti), fiskögon och spindelben (linser och sparris i glögg) och trollkräk (uppblött myssli). (Tur att man hittade lite utgångna grejer i hemförrådet.) =)

11

Och så presenter förstås.. Som ni förstår blev det en del! Jag hade nästan varit lite bekymrad över att hon skulle få så mycket grejer… Men hon fick faktiskt nästan bara pysselsaker (=förbrukningsvaror) så det var toppen (och hon älskar ju att pyssla). Och så fick hon bara en barbiedocka – kunde varit mycket värre. 😉

12

Sedan skulle det ju bli tårta också såklart! Jag hade gjort en lång som jag tyckte passade tjugo ungar. =) 1,4 meter sisådär. Clara hade bestämt vaniljkräm i så det var det. Och ja, det räckte och blev mycket över!

01

Skönsång. =)

02

011

Blåååsa ut ljusen.

03

04

Sätta knorr på grisen hanns också med innan fiskedammen där alla fick upp varsin godispåse (efter den obligatoriska ”felaktiga” saken.) =)

a

b

Efter förberedelser, tre timmars kalastid med tjugo busungar och storstädning på det var vi bra trötta när vi kom hem och placerade oss i soffan framför en hyrfilm med Lejonkungen och rester från kalaset.. (Glömde ställa fram snacksen.) =)

c

Det kändes som ett lyckat kalas och Clara hade jättekul. Kalas av den här kalibern är inget som kommer ske varje år! Men det var kul att testa och det passade så bra nu när det är sista terminen på dagis och med dagiskompisarna. Men med facit i hand så kan jag nog konstatera att tre timmar är lite för lång tid. Nästa gång satsar vi nog på två och en halv. 😉

/S

 

4 reaktioner till “Claras stora födelsedagskalas”

  1. Helfestligt kalas verkar det som!

    Vi har också konstaterat att två och en halv timmar är optimalt för kalas. Då är det precis lagom för att barnen skall hinna bli trötta 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *