Vårens tempelresa

Onsdagen den 11 mars åkte vi upp till templet. Vi hade bestämt oss att ta bilen istället för församlingens buss, så vi åkte upp redan på onsdagen. Det var kul att testa att åka buss, men väldigt skönt att ta bilen den här gången. =) Kaninerna fick följa med till Borås och bo hos mamma under tiden.

2

Som sagt, skönt att kunna ta det lugnt på vägarna och stanna när och hur länge man vill. Handlade lite någorlunda bilvänlig mat på Maxi i Borås och sen tog vi ett kort stopp för toa strax innan Jönköping. Där fick barnen korv med bröd också för att fylla magarna riktigt ordentligt eftersom vi ville köra en lite längre etapp.

Vägen längs med Vättern är verkligen vacker.

3

Sen körde vi på upp till Linköping där vi tog ett par timmar på IKEA.

4

Clara och Jonathan lekte på Småland och vi andra tog ett varv på varuhuset. Sedan åt vi middag i restaurangen innan vi körde vidare. Kort stopp för toa och choklad i Södertälje och sedan stannade vi bara på Willys några minuter från templet i Västerhaninge för att handla färskvaror att ha i gästhemmet. Framme vid åtta på kvällen.

Just det, jag måste ju berätta om resans största missöde. Helt plötsligt börjar Jonathan gasta att hans tuggummi sitter fast i håret. Hur då, han är ju kortklippt?! Jo, han hade ju naturligtvis velat veta vad som skulle hända… Nu vet han det! Han var så ledsen, men som tur var har han en storasyster som alltid är pysselredo.. Vilket innebar att hon tagit med sig både limstift och sax i sin lilla väska. Jag bad att få låna saxen, vände mig om och klippte bara bort tuggummit från Jonathans hår. Snabbt och lätt, behövde inte ens stanna bilen. =) Så nu har han en liten fläck med kortare hår mitt uppe på huvudet. Så kan det va’.

Vi fixade mat och åt nere i köket och barnen sprang såklart runt lite och kollade in ”sina ställen”.

I vårt rum fanns två våningssängar och två vanliga. Clara och Jonathan var mycket nöjda och tog överslafar båda två. Pappa läste Bamse innan sovdags.

5

Dagen efter började Mattias i templet och jag och barnen gjorde oss i ordning, kollade in templet, gick och handlade på Hemköp ett par saker vi glömt och lekte ute på lekplatsen. Vädret. <3

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Sen kom Mattias ner från templet och vi lagade lunch och åt och sen gick jag upp.

På kvällen lagade vi middag. Det var väldigt tomt i gästhemmet, eftersom de flesta skulle komma dagen efter. Tror faktiskt vi var de enda vanliga gästerna. Lyxigt att laga mat och kunna använda fyra ytterplattor på rad. =)

17

18

19

20

Vid elvatiden på kvällen hörde vi från våra sängar hur församlingens buss kom. Vi var inte avundsjuka. =)

Dagen efter började Mattias i templet igen och jag och barnen tog en promenad med Emma-Karin och Lilianne och ett gäng barn för att titta på hästar och fornlämningar.

21

22

23

På eftermiddagen passade Unga Män och Unga Kvinnor barnen tillsammans så föräldrarna kunde gå in tillsammans i templet. Toppen!

1

Sedan på kvällen gjorde församlingen en gemensam tacokväll och tårtkalas. Biskopen fyllde 53, men jag tror inte riktigt det var anledningen egentligen. Nog mest en ursäkt för lite tårta. =) Det hade visst varit jättetrevligt och gott, men själv smet jag iväg hem till Anja och satt och pratade. Det var också jättetrevligt. =)

På lördagsmorgonen var Mattias och hjälpte till  på en dopsession i templet och sen började vi packa ihop och bege oss hemåt. Vi var återigen inte avundsjuka på församlingen som skulle stanna lite längre och därmed också komma hem sent. =)

Vi glömde dock köra av motorvägen och märkte det när vi betraktade Globen och Tele2 Arena på nära håll. Just det, här brukar man ju inte köra! Så vi fick fortsätta fram och fick oss en liten tour av Stockholm City innan vi körde mot sydväst. Det var faktiskt lite kul. Speciellt roligt var att Jonathan utbrast: ”Det ser ut som Ulricehamn!” Hahaha.. Och Elias, gullungen, satt och gjorde eko-ljud när vi körde genom tunnlarna. =D

Vi gjorde nån paus någonstans för att tanka och gå på toa men sen körde vi på rätt bra. Alla sov ändå som stockar.

24

25

26

Wait, what?!

Nej, han sov inte. =) Men jag slocknade en stund.

Efter att de sen vaknat blev Clara åksjuk i höjd med Gränna. Vi stannade och gick ut och lekte lite på några balansstockar och eftersom vi var så nära Gränna löste sig lördagsgodiset också. =)

27

28

Sen gick det bra igen och vi körde på till Borås där vi hämtade upp Ellen som skulle med hem och se på Melodifestivalsfinalen. Ninisarna fick inte plats i bilen så dem kom mamma och pappa med på söndagen och tog med sig Ellen hem. Och finalen gick ju bra får man säga! De jag hejade på kom 1:a och 2:a. Det har väl aldrig hänt förr. =) Måns Zelmerlöw och Jon Henrik Fjällgren.

/S

3 reaktioner till “Vårens tempelresa”

  1. Haha för mig så ligger Globen utanför city. 😉 Lät som en riktigt trevlig resa upp! Ni får göra huvudstaden en dag också. 🙂

    1. Ja, det ligger utanför, men man fick ju fortsätta att köra då. Det var ju försent att köra av. Vi körde förbi statshuset, riksdagshuset, Centralstationen mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *