Påskafton 2015

Påskafton började vi med att åka till kapellet och vara med på Martas dop. Vi kom lite tidigare för att Clara och Marta skulle få öva en sång som de skulle sjunga tillsammans. De sjöng ”Ibland kan jag se regnbågen” och det var första gången Clara sjöng i en duo.

Jag fick några bilder från Michael Stode, a.k.a ”fotografen” hos våra barn.

1

2

3

Efter själva ceremonin bjöd de på så fiffig fika. Plastmuggar med crunchy myssli i botten, sedan vaniljyoghurt ovanpå och istoppade päronstavar. Det var jättegott och barnen var helnöjda. Tänk att det här egentligen klassas som frukostmat, men det är ju definitivt tillräckligt sött och gott för att bli fika eller efterrätt. (Våra barn kan bara drömma om att få det till frukost.)

4

Hemma efter lunch och lite vila (jag var rätt ordentligt förkyld) gick vi ut och gömde och letade påskägg i parken utanför. Barnen vill alltid gömma varandras ägg.

Elias var först ut att leta. Hans var inte så svårt gömda som ni ser. =)

5

Snart var det full pott för alla. Det roligaste av allt är ju själva letandet. Så vi kör på små ägg så kan de få två istället. De fick ett med godis och ett med vindruvor och jordgubbar. Och så fick de varsin chokladkanin och varsin bok. (Clara fick ”Barna i Bullerbyn”, Jonis ”Halvan och flygplanet” och Elias ”Max lampa”.) Chokladkaninerna tror jag inte ens nån av dem riktigt åt sen, det är som sagt mest för att det ska bli lite mer att leta efter!

6

7

8

På kvällen åt vi pastasallad och hade äggapickning.

9

Och sedan efterrätt.

10

Rotsakerna som syns i bakgrunden var förberedelser för dagen efter, då vi skulle fira med släkt.

/S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *