Påskdagsfirande

På påskdagen hade vi bestämt att fira tillsammans med min familj. Jag hade förberett en massa mat. Men… Så ringde David från Sollebrunn och sa att Jennifer precis kräkts i bilen. Great… Vi pratade om det, ringde mamma och hörde med dem och kom sen fram till att vi kör ändå. Jennifer mådde bra igen och vi höll en bön för att det var åksjuka, även om hon inte brukar vara åksjuk. Och det visade sig vara rätt beslut för ingen av oss blev sjuk sen. Puh!

Nina och David kom först. Mattias åkte på prästadömssessionen på generalkonferensen medan jag förberedde maten. David skulle också följt med men stannade hemma med tanke på Jennifer. Ett tag efter att Mattias kommit tillbaka och mamma, pappa, Ellen och Kenneth kommit var det äntligen dags att äta. Det var potatisklyftor, rotsaker i ugn, kikärtsbiffar och sås. Mamma hade med sig en riktig lyxsallad och naturligtvis sköljde vi ner det med påskmust som Nina och David hade med sig.

Det är svårt det här med mängder alltså. Jag gjorde helt klart för mycket mat. Men men. Förr eller senare äts ju alltid allt upp.

11

12

13

Påskriset fick komma fram när Elias sov middag. 😉 Annars stod det alldeles utanför fönstret på en hylla på altanen.’

23

Och denna skapelse gjorde jag och de stora barnen strax före påsk. Den föreställer Golgata och graven. Det var en god tanke, men främst är den väl ett bevis på att jag inte ens kan få prydnadsgräs att växa ordentligt.

24

Efter maten målade barnen ägg.

14

15

16

17

Och så var det dags för efterrätt. En påsktårta som skulle se ut som att påskharen lämnat ägg på en gräsplätt. Om den gjorde det eller inte fanns väl delade åsikter om. =)

18

19

Oavsett så var den faktiskt rätt god. =) Hade tänkt lite extra på fyllningarna. Ett lager var lemon curd, marscarpone och grädde och det andra mosade hallon med grädde och lite florsocker. Väldigt enkelt, men också väldigt gott.

Till sist var det såklart dags för lite äggletning med kusinerna också. Den här gången fick de ett ägg var med både lite godis och lite nyttigt.

20

21

När alla åkt hem var vi kvar ute i parken en stund och jag gick faktiskt och tog fram barnens vårjackor och så bytte vi ut vinterjackorna. VÅR!

22

Tack för att ni kom och firade med oss! Jonathan hade stundvis en ganska jobbig dag, men i övrigt var det mycket trevligt!

/S

2 reaktioner till “Påskdagsfirande”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *