Tillbaka till Vänersborg och Trollhättan

Den 18 april åkte jag och barnen till Vänersborg och Trollhättan. Mattias var några dagar i Stockholm för flygledarföreningen och templet, så han missade detta event. =) Fast han jobbar ju fortfarande i Trollhättan. Men det var första gången vi andra var tillbaka och det var lite pirrigt på nåt sätt faktiskt. Första stoppet var naturligtvis Onsjö och vi började med att kolla till huset och sen körde vi och parkerade utanför Claras gamla dagis och gick till ”vår” park.

1

Barnen tyckte det var roligt att vara tillbaka i sina gamla hoods. =)

2

3

Matsäck.

4

5

6

Och vad gäller huset så var det sig likt, men trädgården var totalt massakrerad. =( Alltså, jag har förståelse för om man kanske vill ta bort de krokiga syrenerna och de gamla fläderbuskarna. Och även busken som Clara och Jonathan hade sin koja under var borttagen. Fine, det kunde man väl göra då. Men förklara för mig hur någon vid sina sinnens fulla bruk kan komma på idén att hugga ner två stycken gamla, fina äppelträd? Med lite mer tålamod så hade de sen fått de allra mest fantastiska mörkröda äpplen ju! Knäppgökar! Fatta hur många år det skulle ta att återskapa dem. Och som om inte det var nog, och det här gör allt lite ont i hjärtat att skriva, de hade gjort slag i sitt hot om att hugga ner almen!! ”För pappa behöver ved.. och det är jobbigt att kratta löv.” Alltså…gah!! Så ja, trädgården var en kal och sorglig syn.

7

Jonathan blev lite förfärad över att deras koja inte fanns mer, men Clara kom snabbt med tröstande ord om att de ju har en ny koja nu, hemma på gården.

Jo förresten, när vi först åkte och tittade på framsidan av huset kläckte Jonathan ur sig: ”De behöver VERKLIGEN byta takpannor. Det får de göra själva. Vi tänker INTE hjälpa dem.” Haha! Ja, det är då så sant som det är sagt! =)

Efter en stund i parken gick vi tillbaka till bilen och körde en liten tour genom Vänersborg. =) Såg att de byggt ett stort Willys jämte Hagaparken, nära Lidl och min bilskola. Här händer det grejer när man flyttar. 😉 Sedan körde vi till Skopunkten på Överby. Och där, med hjälp av vagn till Elias, lördagsgodis och ordentligt med tålamod lyckades vi köpa åtta par skor! Springskor och clogs till Clara och Jonathan, finskor till Clara, finskor, sommarskor och höstskor till mig. Mycket välbehövligt. Ganska bra jobbat, visst?

Efteråt tog vi en snabb tur in på Maxi och köpte lite fika och sen åkte vi hem till Nina och hälsade på där en stund och fikade. Det var trevligt och Nina såg ut som att hon skulle spricka när som helst… =)

Lite snabb lek i parken utanför där de bor, på väg till bilen.

8

9

10

På kvällen när vi kom hem hade Mattias också kommit hem. (Bara för att ungefär ett dygn senare köra ner till Skåne för den första av tre veckor av veckopendling.)

/S

En kommentar till “Tillbaka till Vänersborg och Trollhättan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *