Nationaldagen 2017

Nu blir jag snart varvad på bloggen.. Hjälp! 🙁 Så svårt att hinna med den. Vill skriva så mycket och visa så många bilder, men det verkar stört omöjligt att få till det.

Så nu gör jag helt enkelt ett inlägg i nutid och bara hoppas att jag någon gång kan jobba bakåt i tiden igen.

I tisdags var det nationaldagen och vi firade med folk från församlingen. Vi hade picknick i kyrkans trädgård, med nationalsång, flaggor och lekar.

Flaggceremoni med nationalsången på fiol av Amanda och Sigrid (jättefint) och sedan sjöng vi den tillsammans också. Tydligen har den fyra verser, who knew? =)

BeFunky Collage1

BeFunky Collage2

Jag hade inte planerat mat och ville inte åka och handla, men jag lyckades ändå få ihop lite mat och fika. Det blev quinoasallad med ”pulled soy” och fetaost m.m., småknäcke och vitlökssås. Och till efterrätt fruktsallad, kokostoppar och rabarberkaka med vaniljgrädde. Allt vegetariskt och glutenfritt. Jag klantade mig rejält när jag gräddade rabarberkakan och lyckades välta ut nästan hela halvgräddade kakan på köksgolvet… Bara att bita ihop, hälla tillbaka det i formen igen, grädda klart och inte tänka för mycket när man äter… Bara vissa tuggor knastrade…

BeFunky Collage3

Elias med kokostoppen: ”Vi måste skicka en till farmor! Och mormor!”

1

BeFunky Collage4

Lekar som togs på fullaste allvar. =) Och Lovisa älskar bollar!

BeFunky Collage5

BeFunky Collage6

En trevlig liten tillställning och härligt väder. Några regndroppar precis i slutet, men det gav sig snabbt och när vi kom hem var det fint igen.

/S

 

2 reaktioner till “Nationaldagen 2017”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *