Julafton 2009

I år var första året vi firade jul hemma. Eftersom vi nu bor ungefär mitt emellan våra familjer tyckte vi att det skulle vara kul att vara hemma hos oss allihopa på julaftonen. Det var lite trångt, men jag tycker det gick bra ändå. Det var min familj inklusive Nina och David och från Karlstad kom Börje och Mikael. Marcus skulle fira med sin flickväns familj. Thina och Christer skulle såklart också kommit ner, men tyvärr blev Thina sjuk så det var jättetråkigt.

Vår gran hade Mattias själv varit ute och sågat ner tillsammans med Daniel Gustafsson och då bad jag honom ta med lite extra grankvistar som jag kunde dekorera med. Vi lånade bord och stolar från kyrkan och gjorde ett långbord i vardagsrummet.

Ljusstakarna är äpplen som jag bara karvat ut plats för ett värmeljus i. Såg idén i någon otippad tidning, typ Hem & Hyra tror jag det var, och jag tyckte det var fint. Sen är det bara vanliga apelsiner med nejlikor och röda band. När jag får en inre bild av hur jag vill göra något motsvarar slutresultatet mycket sällan min mentala bild. Det blir ofta bra ändå, men inte precis som jag tänkt det. Men den här gången tycker jag faktiskt det blev som jag föreställt mig. Men jag fick nästan lite dåligt samvete där en stund för att jag lekte så med maten…

Julmat!

Naturligtvis fick vi inte plats på bordet. Ellen kom på idén med strykbrädan. Inte så snyggt kanske, men det fyllde sitt syfte.

Äta, äta, äta…

När det var dags för Kalle knödde vi ihop oss och tog fram julgodiset som det fanns gräsliga mängder av. Här är ett LITET smakprov.

Jag får nog faktiskt säga att jag tycker Kalle Anka ligger lite fel i tiden. Jag vet, det har ALLTID varit klockan tre. Och man vill ju mysa till det med julgodis såklart. Men hur ska man orka och riktigt kunna njuta av julgodiset direkt efter årets största måltid? För det blir det ju, om man inte äter nån form av julbrunch istället för lunch. Någon som har en lösning på detta problem? =)

Sen försvann mormor och ut ur sovrummet kom efter en stund tomten. Clara blev inte rädd eller nåt sånt utan konstaterade bara att det var en ”tonte” som kommit. (Hur hon lärt sig det ordet har vi faktiskt ingen aning om.) Helt klart såg hon dock att det var mormor, men det var lite meningen också. Men det var ändå inte så överdrivet roligt att sitta i tomtens knä.

Och hon var inte heller speciellt intresserad av att öppna sitt paketberg. När vi öppnade åt henne råkade det vara Max-böcker i ett av de första paketen och då var hon helt fast och brydde sig defenitivt inte om några fler paket. =) 

Duplot blev sen en favorit också. (Som om vi inte visste det, det har hänt att vi gått in på Lindex bara så att hon fått plocka lite med duplot i barnhörnan. Två gånger har hon lyckats sno med sig lite hem också som vi fått gå tillbaka med.)

Här sitter hon vid granen med alla sina klappar. Kläderna hon har på sig fick hon också (Nina har sytt kjolen).

Hon fick så galet mycket. Pulka, kläder, böcker, duplo, baddocka, nalle, pussel, tavlor, färgpennor och block, pengar m.m. Vi andra fick rätt mycket vi med! Jag fick bl.a. parfym (alldeles för dyr sådan!), tofflor, stor Mirandanalle, Twilight, muffinsformar och grytvante i silikon, presentkort på Kicks och Bokia och massa mer. Mattias fick bl.a. spikmatta, jeans, parfym, stor tekopp till jobbet.. Och gemensamt fick vi tallrikar och bestik, en hörnhylla för schampo och sånt till badrummet (äntligen!), lakan, pengar m.m. Vi kände oss bortskämda!

Jag tycker det blev en bra jul! (Speciellt om man jämför med förra – magsjuka…) Och dessutom var den vit!! Hur ofta händer det?! Men det skulle onekligen vara bra om julaftonen kunde få några fler timmar så man kunde få ta det lite lugnare och lättare hinna med allt. Och så kanske man skulle haft lite mer rum i magen för den där ris a la maltan på kvällen.

/S

3 reaktioner till “Julafton 2009”

  1. Du ville ha den parfymen, och då ska du få den också! 🙂

    Man borde ha spelat in när mamma var tomte för hon pratade så roligt!

    Tack för allt jobb ni la ner! ^_^;

  2. Hej!
    Stina, hittade en julklapp till till Dig här hemma som jag glömt bort. Du får den när vi ses nästa gång. Kramar till Er alla!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *