Hej allihopa!

Eftersom vi nu flyttat ganska långt bort från alla våra nära och kära, tänkte vi att det kunde vara en bra idé att haka på den stora bloggtrenden och på så sätt kunna berätta om vad som händer och visa bilder för alla intresserade. Dessutom kommer snart vår lilla familj utökas, och då vi självsäkert räknar med att nytillskottet kommer vara ganska så söt, tänkte vi att vi naturligtvis behöver någonstans att publicera alla dessa fina bilder som kommer tas. =)

Vi har nu bott i Staffanstorp (kommunens slogan: Den skånska småstaden…) sedan den siste augusti i år, men det var inte förrän i början av oktober som Mattias slutade sitt jobb i Kungsbacka och kunde flytta ner permanent och slippa veckopendla. Anledningen till flytten är som de flesta vet att Mattias nu utbildar sig till flygledare på Entry Point North, Luftfartsverkets skola på Sturup. Att komma in på skolan var en otrolig bedrift. För det första har han stått i ansökningskö sedan han kom hem från mission 2004 (har varit utbildningsstopp p.g.a. pengabrist. Det kostar 2 miljoner att utbilda en flygledare!) och sedan följde två svåra prov, en intervju och ett hälsotest. Mattias klarade alla sållringar och blev till sist antagen och började på skolan i oktober. Mycket bra gjort, med tanke på hur få som antas! Flygledare är för övrigt en väldigt bra kompromiss för oss – Mattias får jobba på en flygplats och se (och styra över!) alla häftiga plan och Stina slipper ha honom i luften som skulle behövts om han blivit pilot. Perfekt!

Den här första terminen i Skåne har Stina förresten roat sig med att läsa teckenspråk i Malmö. Kursen är naturligtvis inte i närheten av lika tidskrävande eller ansträngande som Mattias utbildning (som är väldigt krävande) och dessutom är den ju typ slut nu, så därför lär de flesta inläggen framöver ha signaturen S. =)

Vår skånska småstad ligger ca 5 km från Lund och ca 12 km från Malmö. Vi hör dock inte till Lunds församling, utan Malmös, p.g.a. en omdirigering av Staffanstorpsborna som gjordes precis när vi flyttat ner. Men som vi märkt finns det inga stora avstånd i Skåne, allt ligger relativt nära, så det är väl inga problem.

När folk frågar om vi trivs här nere brukar Mattias svara ”Ja, förutom skånskan…” (så länge det inte är en skåning som frågar) =) Ja, den är ju svår att komma ifrån… =) Det värsta är att man inte längre reagerar när någon pratar skånska, det är liksom det ”normala” och skulle någon i en affär eller liknande helt plötsligt tala ”rent” (haha…) rycker man till av det istället. Men i vilket fall, vi trivs bra här. Skåne är inte så hemskt trots allt. =)

Dåså, då var denna blogg uppstartad! Vi hör av oss när vi har något mer eller mindre intressant att berätta! =)

Kramar!

En reaktion på “Hej allihopa!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *